Nisan 04 2018 0Comment

HALK MÜZİĞİ VE OYUNLARI ARAŞTIRMA EĞİTİM DERNEĞİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

 

Merkezi Ankara’da olan Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Geliştirme Derneği’(HAMOY) nin Türk halk müziği ve oyunları alanında üstün hizmette bulunmuş kişilere iki yıldan beri HAMOY üstün hizmet ödülleri verilmektedir.Bu ödüller bu yıl 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonunda saat 19.00’da düzenlenen konser ve törenle sahiplerini buldu.

Bu ödüle layık olanlardan biride Adana Kültür Derneği üyesi ve yazarlarımızdan Sayın Dr.HALİL ATILGAN Bey’di. Halk bilimi dalında yaptığı çalışmalardan dolayı HAMOY üstün hizmet ödülüne hak kazanmıştı.

Ödüle hak kazanmış olan diğer kişi ve kurumlar alfabetik sıra ile şöyle:.

· Ahmet Özdemir : Âşık Edebiyatı, Âşık Müziği

· Aysun Gültekin : Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı

· Devlet Tiyatroları Gn. Müdürlüğü: Neşet Ertaş’ın hayatını canlandıran Neşe Dert Aşkoyunu dolayısıyla.

· Emre Dayıoğlu : Türk Halk Müziği

· Halil Atılgan : Türk Halk Müziği

· Hüsnü Aydoğdu : Türk Halk Müziği

· Mansur Kaymak : Türk Halk Müziği

· Nail Tan : Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları Araştırmaları

· Necmettin Palacı : Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları

· Öznur Tanal : Halk kültürü Araştırmaları

· TRT Genel Müdürlüğü : Bergüzar adlı halk müziği programı dolayısıyla

· Yunus Karaca : Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı

Törende, ödüller üçer üçer verildi. Her ödül alan şahsın resmi perdeye yansıtılarak hakkında üç dakikalık bilgi sunuldu.

Tören aralarında ise acımızı, sevincimizi dile getiren, gönül tellerimizi titreten türkülerimiz, HAMOY Halk Müziği Korosu tarafından Şef Abdullah Gündüz yönetiminde seslendirildi.

Törende ödül alanlar kadar, ödül verenler de seçkin şahsiyetlerdi. Başta Ankara Radyosu Müdürü Dr. Merdan Güven olmak üzere TRT (KTB) Halk Müziği Koro Şefleri (Ümit Bekizağa, Mustafa Acar, Özcan Tamer, Necmi Kıran gibi) halk bilimciler törene katılıp ödülleri verdiler.

Araştırmacı, yazar, koro şefi ve radyo-televizyon program yapımcısı Sayın Dr. Halil Atılgan’ın ise. Ödülünü Eğin Derneği eski Başkanı Gönül Önderoğlu takdim etti..

Sayın Dr. Halil Atılgan ödülünü aldıktan sonra türkülerle ilgi kısa bir konuşma yaptı. “Türkülerin talan edildiğini, ünlü türkülerin müzikleri alınarak altına dini içerikli sözler monte edilip ilahi diye piyasaya sürüldüğünü” söyledi. . “Yetkililerin bu konuya muhakkak dur demesi gerektiğini belirterek. ”Kalbi olan türkü yakar – Kalbi olmayan insan yakar” dedi.
Ödül törenini düzenleyenlere teşekkür ederek “Türk halk müziği ve halk kültürüne yaptığım hizmetlerimin değerlendirilmesine bir halka daha eklendiği için sevinçliyim, gururluyum.” Dedi. Bu sözler üzerine salondan alkış sesleri yükseldi.

drhalilatilgan1

Write a Reply or Comment